Wednesday, April 3, 2013

Så lett er det å få opphold i Norge

Khalid Ahmed fikk opphold og senere statsborgerskap basert på en oppdiktet historie. De betalte menneskesmuglerne som ordnet med reisen laget historien han skulle fortelle: Han var en somalier på flukt fra krig og tortur.

Nå viser det seg at han ikke kommer fra Somalia, men fra Djibouti. Bare to år etter at han fikk opphold, kom hans foreldre og fem søsken til Norge på familiegjenforening. Sannsynligvis var hele denne prosessen planlagt i forkant. Khalid var det som kalles et ”ankerbarn”. Hvor lett hans løgn burde blitt avslørt kan sikkert diskuteres, men når hele familien kommer etter uten at noen spurte hvor de kom fra, vitner dette om en kontrollfunksjon som ikke holder mål.

Asylindustrien med advokater og asylmottak er blitt en næringsvei. Er man først kommet innenfor, er det mange hjelpere. Det er bra for dem asylinstituttet er ment for, men hjelpen tilbys også jukserne – selv etter at de er avslørt. Det er vanskelig å rette feil og reversere prosesser, spesielt når barn inngår i historien – og det får dekning i Dagsrevyen.

Les hele om Ap-politikeren Khalid Ahmed, og hvor rundhåndet norske myndigheter deler ut norske pass: Det rike og lettlurte samfunn

Spørsmål: Er det noen som vet når Khalid Ahmed ble medlem av Arbeiderpartiet? Var han medlem da han søkte om familiegjenforening? I så fall, kan medlemskapet i Arbeiderpartiet ha hatt en betydning for at søknaden ble innvilget?

Les også: ID-juks krev ny folketelling?

På tre år har i underkant av 27 000 fått opphold i Norge på usikker identitet. Flest blant disse er somaliere. Det fikk meg til å tenke på politikonstabelen som fortvilet utbrøt: – Det eneste som nytter er en ny folketelling!....