Thursday, December 1, 2011

Hvit flukt fra Groruddalen i Oslo

Nok engang er vi tvunget til å kopiere fra Document.no - fordi det er så bra skrevet og fortjener å publiseres flere steder. Dette er en leserkommentar til artikkelen Stovner – om å lese trender:

Asle Toje sa engang treffende at intellektulle er som folk flest: når flommen kommer, lærer de seg å svømme. Venstrefløyen kommer bare litt etter - igjen. Dagsavisen presenterer idag et helt oppskriftsmessig eksempel på denne sannheten. Nå skal historien skrives om, så det skal hete at Kristin Halvorsen og Erik Solheim "advarte mot «Gettoskoler» i 1992" (!). Nå er det jo velkjent at nettopp disse to og partiet de leder har stått i spissen for å motarbeide ethvert politisk tiltak som kunne ha motvirket denne utviklingen i de 20 årene som er gått siden, så denne "advarselen" - om den noen gang kom - kan ikke ha vært særlig alvorlig ment.

Dagsavisen ønsker tydeligvis også å endre på sin egen historie, nå heter det nemlig at "«Hvit flukt» er et helt reelt fenomen, som Dagsavisen og andre medier har omtalt en rekke ganger tidligere." (!!) Et enkelt google-søk avslører bløffen: begrepet gir kun en håndfull treff, alle i forbindelse med Robert Wright, og ble første gang brukt i Dagsavsien ifjor.

Bløffen til Erik Solheim

Bløffen til Dagsavisen

For ordens skyld, la oss igjen minne om at det er Jens Stoltenberg som er statsminister og hans rød-grønne regjering har flertall på Stortinget. Det er hos disse ansvaret for vanstyringen av landet ligger!

No comments:

Post a Comment