Friday, December 16, 2011

Mon tro hva esterne ble sendt hjem til fra Ålesund

Etter at NRK gjorde Arbeidstilsynet oppmerksomme på at fem estere har bodd i en måned i et bygg de har renovert, gikk de i dag til storaksjon. Politiet har nå stengt bygningen. Det er Nrk Møre og Romsdal som skriver om denne saken.

Bygården er nettopp solgt, og NRK har kontaktet den nye eiergruppa som ikke vil kommentere saka. Den estiske entreprenøren ville heller ikke stille til intervju.

La det være sagt med det samme: Eiergruppa og den estiske entreprenøren burde skamme seg. De kunne skaffet de fem estiske arbeiderne anstendige boforhold.

Det som fikk oss til å blogge om denne saken, er dette:

Bjørn Erik Reknes i Arbeidstilsynet stengte arbeidet og ga arbeiderne frist til klokken ett for å flytte ut. Da kom politiet og stengte bygget.

–Dette er sosial dumping, sier Reknes.

Uten noe sted å bo, har arbeiderne dradd tilbake til hjemlandet.


Med andre ord - problemet er løst. Esterne har forsvunnet fra byen. Det er igjen ordnede forhold i Ålesund.

Nrk Møre og Romsdal som tipset Arbeidstilsynet, og Arbeidstilsynet, er sikkert veldig fornøyd med seg selv nå. De ryddet opp.

Spørsmålet som burde gnage dem litt, er imidlertid dette: Hva hadde disse estiske arbeiderne å returnere til? De er nå uten arbeid, de returnerte til et land hvor arbeidsledigheten ligger på om lag 16%. I Estland er også arbeidsledighetstrygden så lav at ingen kan leve et anstendig liv på det som de får utbetalt. Estland er nemlig et fattig land uten dype oljebrønner, slik Norge er beriket med.

Mon tro om disse estise arbeiderne og familiene deres nå er takknemlige for at de ble "reddet" av Nrk Møre og Romsdal og Arbeidstilsynet?

Se gjerne boforholdene til mange estere her, bildene og lyden er fra Nrk Nitimen fra forrige års julefly til Estland.

Neida, som sagt - vi forsvarer slett ikke boforholdene esterne hadde i Ålesund. Vi ønsket bare å helle bitte lite grann malurt i begeret til Nrk Møre og Romsdal og Arbeidstilsynet som "ryddet opp" i Ålesund.

God Jul til dere i Ålesund!

--------------------------

Relaterte bloggposter:
Advarsel: Bør ikke leses av Arbeidstilsynet.

No comments:

Post a Comment