Wednesday, December 7, 2011

Utnytter Arbeiderpartiet terroristens udåd for politiske formål?

....Ytringsfriheten kan ikke deles. Spesielt ikke etter 22/7. Mediene har etter denne hendelsen hatt et meget stort ytringsansvar.

Truslene mot Tybring-Gjedde er et bevis på at de ikke har bestått prøven.


Det hjelper ikke nå at man frenetisk forsøker seg på skadebegrensning. Ånden er ute av flasken.

Tybring-Gjedde er truet fordi mediene etter 22/7 falt for fristelsen til å bruke terroren som et pressinstrument: Angrer du? Jeg vet ikke hvor mange oppslag det har vært i Aftenposten, VG, NRK om dette, hvor Magnus Takvam med ansiktet i seriøse folder messer om Fremskrittspartiets beklagelige ansvar. Eller Bjørn Bø, eller Elisabeth Skarsbø Moen, eller Marie Simonsen. Alltid det samme.


Christian Tybring-Gjedde er en vestkantgutt. Han passer inn i venstresidens stereotyper om “høyresiden”. Ky-gutta kalte AKP (m-l) dem. Nå driver toneangivende Ap-medlemmer med den samme form for stereotyper, som bygger på det negative imaget som mediene og den politiske majoritet over mange år har dyrket om Fremskrittspartiet. Siv Jensen har portvinstemmen, faktene, gullsmykkene – ser hun ikke latterlig ut? Den samme forakten øses ut over Tybring-Gjedde fordi han er vestkantgutt og ikke snakker den rette sosiolekt. Derfor sier deltakerne i Natteravnene: – Hva gjør de her?....


Leserkommentarer:

Raymond Johansen blir spurt på P2-programmet Ekko om han mener Arbeiderpartiet på noen måte har medansvar for at f eks Tybring-Gjedde utsettes for trusler. Dette avfeier han kort med å si at han vet ingenting om disse som truer har noen tilknytning til Arbeiderpartiet, og han mener for sin del at slike trusler er fullstendig uakseptabelt.
Dette sier han i samme åndedrag som han kopler de som målbærer kritiske synspunkter på innvandring og islams rolle i Vesten, til Breiviks handlinger – og omvendt. Dette er faktisk hovedpunktet i hans, og AUF-leder Eskil Pedersens, politiske aktivitet for tiden. I denne kampanjen har det, som alle har fått med seg, absolutt ingen betydning om man aldri så sterkt tar avstand fra Breiviks handlinger og aldri har formulert et ord som peker i retning av ikke-demokratiske virkemidler. Hvor er logikken? Johansen tillater seg samtidig å bli svært forurettet når han konfronteres med et spørsmål om han og hans bevegelse utnytter Breiviks udåd for politiske formål.

- Øivind Østberg

Dette viser hykleriet på venstresiden til det fulle. Man snakker om at høyresidens uttalelser "skaper vold", selv om det tas avstand fra vold. Nå er folk som venstresiden har omtalt negativt også blitt truet. Da har venstresiden plutselig ingen skyld og intet "ytringsansvar".

Dette her synes jeg vi skal minne dem på ved enhver anledning.

- thorr2010

Les hele artikkelen Litt ytringsfrihet

No comments:

Post a Comment