Thursday, December 29, 2011

Stoltenberg bryr seg ikke om journalister er uavhengige eller ikke

Vestlendingene er opprørt over at statsministeren ikke bryr seg med å besøke de hardt rammede fylkene etter stormen i romjulen, forteller Nrk på sin hjemmeside.

Det vi merket oss, var dette fra artikkelen:
Statssekretær Hans Kristian Amundsen ved statsministerens konto har forståing for at folk i Sogn og Fjordane gjerne ville hatt statsministeren på vitjing.

Så fikk altså denne tidligere såkalte journalisten viljen sin. Trolig med gode partivenners hjelp fikk han manøvrert seg til en plass i maktapparatet. Statsministeren har, ved å akseptere Amundsen som sin statssekretær, bevist at han gir blanke blaffen i journalisters uavhengighet og nekter å vise ryggen til de som undergraver den frie pressen her i landet.

Så vet vi altså det!

Før eller siden blir nok den rød-grønne regjeringen avløst. Da må Amundsen få seg ny jobb. Det skal bli spennende å se om Jens Brun-Pedersen får rett:

....Uansett kan det være på tide å ta debatten pånytt. I påvente av den tar jeg det som en selvfølge at det allerede eksisterer en praksis som gjør at det vil være umulig for journalister å komme tilbake igjen til redaksjonsjobber dersom de har hatt stillinger i politikkens innerste sirkler. Å gå fra å være aktører i politikk til journalistikk i massemedier som skal opptre uavhengig, er et spørsmål om tillit og troverdighet. Slike overganger bør ansees som en fornærmelse mot seere, lesere og lyttere.

No comments:

Post a Comment