Saturday, December 3, 2011

Internett gjør det hardt å være journalist

Tør vi tenke tanken på hvilke tilstander vi hadde hatt i dette landet, og særlig etter 22/7, uten internett? Venstrevridde mediefolk hadde gått av hengslene med overdrivelser og underdrivelser, antydninger og direkte løgn. Slik de ofte gjør.

Det er ikke det minste merkelig at innerst inne hater de fleste journalister internett. I gamle dager måtte man sette seg ned for å skrive et brev, gå til postkontoret og poste brevet, og så vente en uke eller to før man eventuelt så innlegget som et leserbrev i avisen. På det tidspunktet leserbrevet kom på trykk hadde de fleste glemt saken man kommenterte.

I dag tar det fem minutter etter at noe er skrevet av en journalist eller kommentator før noen kan komme med synspunkter på det som er publisert.

Det har blitt langt vanskeligere å være kunnskapsløs eller propagandist med internett tilgjengelig for alle og enhver.

Noen, som Dagens Næringsliv, benyttet anledningen etter terrorangrepet 22. juli til å fjerne kommenteringsmuligheten fra leserne. Den kommenteringsmuligheten er fortsatt frakoblet hos Dagens Næringsliv. Redaktøren vil trolig henvise til 22/7, men personlig tror jeg det kun er en unnskyldning. For før terrorangrepet var det nesten ikke en eneste artikkel i Dagens Næringsliv som ikke ble kommentert av leserne - og ofte svært kvalifiserte lesere, også. Til tider ble det nesten pinlig å lese, for de fleste kunne se at leserne avkledde journalistene som unøyaktige og i mange tilfeller som kunnskapsløse. Slett ikke bra for en avis som Dagens Næringsliv som liksom skal være eksperter på økonomi og næringsliv. Ikke til å forundres over at de ikke gjeninnfører kommenteringsmuligheten for leserne.

Jeg er brennsikker på at vi kan takke Document.no og Human Rights Service for at de venstrevridde journalistene holder seg noenlunde i skinnet i disse dager. De vet nemlig at fusk og fanteri vil bli kommentert på kvalitativt høyt nivå i særlig de to nevnte publikasjonene. Ole Torp i Nrk angrer sikkert i dag på at han optrådte som klovn i det famøse debattprogrammet for noen uker siden. Skamrødmet Torp og redaksjonen da de leste analysen av programmet i Document.no?

Det er oppmuntrende for oss som kalles høyrevridde at så mange synes aktive også andre steder enn kun hos Document. Som for eksempel hos adressa.no der de diskuterte den kommende boken til Bruce Bawer som omtaler den norske politiske venstresiden som quislinger:


Så lenge venstresiden skal kneble enhver fornuftig debatt med å trekke paraleller mellom Frp, terrorisme og rasisme så er jeg faktisk enig med forfatteren. Det er direkte kvalmende hvordan venstresiden har spilt på følelser etter 22. juli for å få sympati og stemmer. Vi fleste andre er for så vidt ferdig og har kommet oss videre i livet. Hovmod står for fall er det noe som heter - det samme med arroganse.

-------------------------

Underslår du det faktum at venstresiden er veldig ivrig på å slenge ut rasisme-kortet hver gang noen ytrer seg kritisk til den innvandringspoltikken som føres?? Hvem har bestemt at tankegodset til AP/SV er fasiten i dagens Norge?? Man opptrer med en arroganse - og det spesielt i disse dager da man trekker 22. juli opp av hatten i hver bidige sammeheng (naturligvis tilfeldig eller hva...?)

Hva er det som gjør at at alt det AP/SV sier er "riktig" mens det alle andre mener skal politisk mobbes ned?

Selv om AP/SV er glad i monopol ellers, så har de faktisk ikke monopol på sannheten. Faktum er at over 50% av den norske befolkningen er imot innvandringspolitikken som i dag føres. Jeg anbefaler heller at du våkner opp jeg - fjern skylappene litt i det minste. Flertallet av den norske befolkningen mener altså noe annet enn deg i akkurat innvandringsspørsmålet. Det var vel kanskje litt av et tankekors??

Jensemann mante til mer åpenhet, mindre fordommer og mer demokrati - vi ser fremdeles at det motsatte har skjedd. Alle som mener noe annet enn AP skal trykkes ned - enten i form av at man spiller på følelser etter 22. juli eller at man trekker rasisme frem. Godt hjulpet av norske journalister tilhørende venstreside. Når man ikke lenger har et samfunn der man våger å si meningene sine i frykt av usakligheter fra venstresiden, så er man virkelig ute å kjøre. Det samme når man ikke lenger har balanserte gode debatter og vinklinger. Det må finnes en aksept der ute for at ikke alle mener det samme som AP uten at man skal kalles for rasist i enhver sammenheng. Polariseringen har gått altfor langt - den politiske korrektheten kveler Norge. Kan vi få normaltilstanden tilbake snarest. Takk.

- Innsendt av Life goes on

3 comments:

 1. Helt feil, internett gjør at venstresidens makt konsolideres ytterligere. Fordi det er venstresiden som drifter de kanalene som denne debatten føres, dermed er det de som kan sette premissene, samtidig som de tar ut all profitten og kan dermed bygge sin makt videre.

  Se på denne siden din feks, Usladdet, som vistnok driftes av 4-5 personer. Den blir maksimalt lest av 10 personer med ujevne mellomrom, av en befolkning på 5.000.000. Marie Simonsen, Martine Aurlie, Anders Gievær, som sant og si ikke skriver bedre enn middels kommentarfeltskribenter, har 500.000 lesere på alt de skriver.

  De som når ut til millioner, får selvsagt spredt sine memer mye mer effektivt enn de som når ut til 10, og dermed vinner de alle politiske kamper som utkjempes. Og det er deres meninger som blir mainstream, og da kan de selvsagt være såpass tolerante at de lar noen usle kommentarfeltskribenter utfolde seg langt nede i rulletekstene.

  Syklus: Venstrevridde journalister skriver venstrevridde saker----Høyrevridde kommentarfeltskribenter kommenterer-----Trafikken fra høyrevridde kommentarfeltskribenter genererer mer trafikk og bedre inntekter til venstrevridde massemedier-----Bedre inntekter gjør venstrevridde massemedier i stand til å ansette flere venstrevridde journalister som skriver venstrvridde saker og driver venstrevridd journalistikk.....

  Og sånn gå no dagane, og det politiske mainstream tvinges stadig mer til venstre.

  Skal utviklingen snues, må høyrevridde slutte å skrive i kommentarfeltene i venstrevridde massemedier. Men istedenfor bruke den samme tiden på å skrive artikler og drive journalistikk i høyrevridde massemedier.

  Men dette har aldri lyktes, fordi høyrevridde sprer seg utover internettet på tusenvis av høyrevridde blogger og kommentarfelt, framfor å samle kreftene rundt 3-4 høyrevridde massemedie-prosjekter som driver journalistikk og kommentering av høy kvalitet.

  Konklusjon: Usladdet er en slik bortkastet blogg som er med på å spre ressursene for alle vinder på nett, 4-5 manns krefter totalt bortkastet.

  ReplyDelete
 2. Wow! Maksimalt lest av 10 personer med ujevne mellomrom? Der tar du nok feil, selv om jeg ikke kommer til å opplyse om antall lesere denne bloggen har :)
  Du må ikke la antallet kommentarer være en indikasjon på om bloggene leses eller ikke. Jeg besøker mange blogger og leser uten å legge igjen kommentarer.
  Finnes det virkelig tusenvis av høyrevridde blogger? I så fall er det meget oppløftende og jeg vil anbefale alle å fortsette bloggingen.

  ReplyDelete
 3. Hvilken venstrevridd makt er du snakker om egentlig? Aftenposten? VG? TV2? NRK? DN? Bergens Tidende? Adresseavisen? Dette er de dominerende mediene i Norge.

  Stoltenberg er statsminister, men å kalle ham venstrevridd er mild overdrivelse.

  ReplyDelete