Sunday, December 4, 2011

Hvor mye betaler VG politiet?

Det kan umulig være kun meg som forundres over at "hemmelig" informasjon stadig tilsiger VG. Selv informasjon som politiet har gradert når før eller siden Verdens Gang. Er ikke dette forunderlig? Granskes dette internt i politiet eller gir ledelsen blaffen?

Man skulle tro andre mediebedrifter hadde fattet interesse for dette, men så langt har det vært tyst. Det eneste vi har sett er Aftenposten som skrytte av VG sin forbilledlige måte å håndtere den hemmelige informasjonen som var ment kun for bistandsadvokatene i terrorsaken. Men så er jo både VG og Aftenposten eid av samme bedrift, Schibstedt, så sjansen for at Aftenposten skulle si noe negativt om VG er vel heller liten.

Hva så med de andre mediebedriftene?

Der har trolig familiært samrøre mye å si. I NRK, for eksempel, har de fleste som jobber der en ektefelle, bror, søster eller tante som jobber i VG. Det er det samme med de andre mediebedriftene, og det er enkel psykologi: Man blir velvillig innstilt til bedrifter der nære familiemedlemmer tjener til sitt livsopphold.

I tillegg er vel disse andre mediebedriftene bare glad og fornøyd med å kunne få sitere VG som har fått den "hemmelige" informasjonen fra politiet.

Men er det ikke pinlig for politiet å se at de lekker som en sil?

No comments:

Post a Comment