Thursday, January 26, 2012

Aftenposten er døråpner for ekstremismen

Aftenpostens kultur- og debattredaktør, Knut Olav Åmås, tar begrepene om åpenhet og vender dem mot demokratiet. Han bruker sin posisjon til å være døråpner for ekstremismen.

Det skriver redaktør Hans Rustad i Document i sin artikkel Postmoderne grenseløshet hvor Rustad omtaler Knut Olav Åmås sitt forsvar for bruk av den islamske uniformen niqab.

Åmås sitt forsvar for niqap resulterte i et voldsomt kjør i kommentarfeltet til artikkelen. Leserne raste og Aftenposten gjorde da slik de ofte gjør når leserne går mot det avisen skriver: De stengte kommentarfeltet.

Niqab er ikke et uskyldig plagg, få ting provoserer folk mer. Likevel velger Aftenpostens kultur- og debattredaktør å forsvare niqab på prinsipielt grunnlag. Da leserne tilkjennega sin uenighet, vendte Aftenposten ryggen til åpenheten og den frie meningsytringen og stengte for muligheten til flere kommentarer. Tilsvarende har skjedd mange ganger før hos Aftenposten. Det viser at avisens såkalte forsvar for ytringsfrihet er hyklerisk.

En leser skrev:

De stengte debatte om Niqabdama i går kveld, natt. I dag tidlig var tråden borte. Nå er den synlig, men debatten er stengt. Saken var publisert kl 1424 i går, og stengte i natt i to-tiden. Da hadde debatten vært åpen i ca 12 timer. I den perioden fikk den 178 kommentarer.

Les hele saken i Document her: Postmoderne grenseløshet

Noen leserkommentarer til artikkelen hos Document:

Det forferdelige er jo at det er en av den norske kulturelitens ypperste representanter, kulturredaktøren i selveste Aftenposten, som skriver dette. En statsråd som Lysbakkens kunne gjøre det. Likeledes det politisk oppnevnete, stadig like forfjamsede Likestillingsombud sammen med Oslo-tabloidenes feministiske stjernegalleri, hvis meninger sammenfaller med kolleger i NRK. Men ikke Aftenpostens utvalgte toppmann. Hans oppgave synes jeg bør være - som den siste på skansen - å formidle til oss lesere det ypperste av norsk- og internasjonale kulturtrekk.

Slik lyktes tidligere kulturredaktører og deres journalister å skape en avis som innga troverdighet.

Så velger i stedet dagens kulturredaktør å gå skulder ved skulder med en umoden, forvirret islamistjente som intet har tatt til seg av kulturen i sitt nye hjemland. Men om Allahs påbud kan hun alt som trengs for å dyrke seg selv og sitt hat mot oss og vårt norske. Redaktør Åmås har intet annet å si oss at han for sin del synes dette er greit. Vi har også å finne oss i det.
-hanslund

***


Jeg fikk med meg at jeg ble sammenlignet med en som støtter Taliban, som dreper norske soldater. Sammenligningen slår meg som noe spesiell og ikke særlig treffende, men jeg skjønner at jeg nå har fått status som en slags all-purpose busemann i dagens debatt. Kaptein Sabeltann går snart av med pensjon, og Carl I. Hagen har ikke en gang lappen for tiden. Noe må man jo skremme barna med.

Homofile Knut Olav Åmås forsvarer altså en person som støtter Taliban, et regime som dreper homofile. Homser for Taliban-sympatisører høres litt ut som jøder for nazister i mine ører, men man skal jo være tolerant. Da kan vel også VG og Aftenposten følge Documents fine eksempel og publisere alle innleggene Anders Behring Breivik skrev på deres debattforum. Vi vet at han var der. Hva skrev han hos dem? Aftenposten vil ha åpenhet. Hva med å vise dette i praksis selv?
-Fjordman

***


Gi Almås litt slakk, Rustad. Når Almås skal være modig og fortelle multikulti-gjengen noen pauli ord, trenger han noen "hakkekyllinger" for å vise at han er en ok fyr allikevel. Du, Tybring-Gjedde og Hege Storhaug passer utmerket!
-Holy Cow

No comments:

Post a Comment