Monday, January 16, 2012

Morsomt at Giske roter litt rundt i denne grøten

Blogging kan ofte være så enkelt som å republisere og fremheve gode kommentarer til artikler i aviser og andre blogger. Er tidsklemma et hinder for blogging, kan du likevel bidra som påvirkningsagent.

Nedenfor gjengis en god kommentar til artikkelen i Aftenposen - Flere mener Norvik ville fått sparken av ikke-statlige eiere:

"Dette er et godt eksempel på de verste sidene i den norske sammenblandingen av politikk og næringsliv. I denne saken krangler en gjeng AP pamper om makten, og man spiller med arbeidsplasser utover de i TV2. Man diskuterer faktisk virkningene for Telenor, om noen. Nordvik er en mektig mann med mange år i AP, Statoil, Telenor bak seg (Begge AP bedrifter), og han ypper seg med en venstrepolitiker i AP. Kanskje har han politiske ambisjoner på sine eldre dager. Og så har vi LO da, som både er bedriftseier og interesseorganisasjon for arbeidstakere. I denne saken har de tydeligvis arbeidsgiverhatten på seg. Morsomt.

Til slutt har vi kronargumentet som alltid benyttes når norske bedrifter selges ut av landet; om å "selge det norske arvesølvet". For det første så er det ikke mye sølv i TV2; en relativt ung bedrift som produserer såpeserier og reality. For det andre så høres det ut som man blir frastjålet bedriften. A-pressen (nok en AP bedrift) får faktisk ganske godt betalt for salget, og kan jo faktisk tjene enda mer på å investere disse pengene i andre virksomheter enn å fortsette å eie TV2. I dette tilfelle kjøper de Edda Media. Vi nordmenn burde heller være stolte over at vi har bygget opp bedrifter som utlendinger er interesserte i, enn å sutre over salg av arvesølv, og å beskylde folk for landssvik.

For en samrøre... Det er faktisk litt morsomt at Giske roter litt rundt i denne grøten, og samtidig får belyst AP's lange fangarmer inn i norsk næringsliv."
-Arne_Belinda

Relatert bloggpost: På tide for LO å aktivere Ellen Stensrud?

No comments:

Post a Comment