Tuesday, January 24, 2012

Stortingets presidentskap slo bena under kampen mot ekstremisme


".....Den tillyste demonstrasjonen utenfor Stortinget fikk mye større oppmerksomhet pga videoen. Men Stortingets presidentskap trakk ikke tilbake tillatelsen, selv om videoen åpenbart krysset en usynlig grense for politisk vold som offentligheten hadde etablert etter 22/7. Det var koblinger mellom videoen og demoen. Ved å tillate en demo med koblinger til trusler om vold mot landets politiske ledelse, slo Stortingets presidentskap bena under den kampen man har ført mot ekstremisme.

Presidentskapet demonstrerte dermed to standarder for toleranse, og en ditto dobbeltmoral: høyreekstreme ville aldri fått demonstrere etter en slik video, og med rette. Men man våger ikke stanse en demo med islamister.

Slik vikler man seg inn i en labyrint av selvmotsigelser man ikke finner ut av.

Der hvor det burde vært en grensemarkering og et forbud, kommer fascinasjon og oppmerksomhet: Eidsvoll plass krydde av nysgjerrige og presse. Islamistene blir medieapekatter, freaks man kan studere. Men den som gjør seg selv til tilskuer blir samtidig mottaker av det aktørene foretar seg. Journalistene kunne tilfreds rapportere at det kun kom 37 demonstranter, ikke 5-600. Men de sto nå der, og rapporterte og fotograferte i halvannen time, og beviste dermed at det de unge mennene foretok seg var viktig....

.....Med den veksten som finner sted i Oslo, i den muslimske befolkningen, spiller det ingen rolle om det bare var 37 foran Stortinget. Pressen gir dem en oppmerksomhet som viser at de synes de er viktige. Hvorfor? Det spørsmålet tør ikke pressen besvare.

Islam er kommet til byen. Islam skaper sitt eget rom. Det greier ikke det offisielle Norge ta inn over seg. Det finansierer at en niqab-kledt kvinne får reise rundt på skolene og fortelle om sin “frigjøring”. Slik kobles kvinnefrigjøring til undertrykkelse og elevene blir totalt forvirret....."


Les hele artikkelen: Komprimert tid

No comments:

Post a Comment