Wednesday, September 16, 2009

Færre og færre leser aviser

Dagsavisen hadde ikke overlevd uten våre skattepenger i form av pressestøtte. Kampanje skriver at etter årtusenskiftet har Dagsavisen mottatt om lag 300 millioner kroner til sammen i statlig bistand, og i fjor fikk avisen 39,5 millioner kroner i pressestøtte. Likevel gikk avisen med millionunderskudd, viser nye regnskapstall.

- I forrige uke holdt jeg foredrag i en Rotary-klubb om medienes utfordringer. I salen satt menn i godt voksen alder, flere over 60 år. En liten håndsopprekning før foredraget avslørte at ikke en eneste en av dem hadde kjøpt Dagbladet eller VG den aktuelle dagen. Nok en håndsopprekning viste derimot hundre prosent oppslutning om daglig bruk av internett, skriver Hans Hjellemo i e24.


Lesertallsutviklingen i avisene og i ukepressen viser at de store mediehusene ikke har allverdens tid på seg til å finne formelen som sikrer dem et langt og lykkelig inntektsbringende liv på internett, der både avisene og ukebladene og inntektene som følger med dem gradvis må gi tapt.

2 comments:

  1. Arne Strand er jo nesten daglig i Nrk likevel. Hvorfor ikke gi mannen et eget kontor der? Han er jo statslønnet allerede. En slik ordning ville ha blitt mye billigere for skattebetalerne.

    ReplyDelete
  2. Du må huske på at utad skal Nrk se ut som Nrk og ikke ARK, slik det i virkeligheten er.

    Ellers var det en god ide.

    ReplyDelete