Wednesday, September 23, 2009

Sleip taktikk for å sverte motstandere

De fleste kjenner vel utrrykket - å gå den motsatte vegen for å komme til målet. Det er mange som bruker denne taktikken på internett i dag. Man utgir seg for å tilhøre en gruppe eller et politisk parti man ønsker å sverte. Så fremsetter man hårreisende påstander som de fleste vil riste på hodet av, eller enda bedre - oppnår at leserne går til angrep på gruppen/partiet.

Jeg har sett mange slike eksempler på internett de siste månedene, særlig i kommentarfeltet på Nrks hjemmeside og i enkelte aviser. Det finnes endog noen blogger der eieren gir inntrykk av å tilhøre borgerlige partier, mens formålet er å sverte nettopp disse.

Ikke overrraskende er det Høyre og Frp som har fått gjennomgå. Folk har utgitt seg for å tilhøre Høyre eller Frp, har ytret meninger som er av en slik karakter at de fleste vil enten riste på hodet eller svare med hatske angrep på nettopp Høyre og Frp.

Det er åpenbart at det er folk på den politiske venstresiden som står bak, siden formålet er å sette borgerlige i et dårlig lys. Men det er vel kun et tidsspørsmål før folk i den borgerlige leiren begynner med det samme. Det er derfor viktig å påminne om at man skal ikke ta for god fisk alt man leser på internett, og slett ikke i kommentarfeltene til mediene.

3 comments:

 1. Det kalles vel for brønnpissing.

  ReplyDelete
 2. Ja, og det tragiske er at selv medier som regnes som respektable, for eksempel Aftenposten og Nrk, benytter samme taktikk. Det var hårreisende å se Dagsrevyens reportasje om hva de mener vil skje med norsk utenrikspolitikk hvis Frp kommer til makten. Hadde i det minste Dagsrevyen satt under lupen alle partier, kunne det til en viss grad forsvares. Men neida, det var kun Frp de tok for seg. Det forteller alt om hvor dypt Dagsrevyen og ARK er villig til å synke. Selv Dagens Næringsliv så seg tvunget til å reagere.

  ReplyDelete
 3. Her er et annet skrekkelig eksempel på bevisst manipulering av velgerne:
  Dette så du ikke i Dagsrevyen

  ReplyDelete